nieuws

Hochtief start Internetbouwbedrijf

bouwbreed Premium

Het Duitse bouwconcern Hochtief wil met internationale aannemers en ingenieursbureaus een gezamenlijk Internetbedrijf stichten. Gegadigden kunnen zich nog voor deelname melden.

Het initiatief moet de hele bouwkolom toegang tot het Internet geven. Naast Hochtief doen in elk geval het Britse Amec en Bovis Construction Group mee, Bovis’ Australische moeder Lend Lease Corporation en het Zweedse Skanska. Alle betrokkenen nemen een gelijk aandeel in wat voorlopig AEC Venture heet. Het Internetbedrijf werkt onafhankelijk van de stichters. Het dient voor de in- en verkoop van diensten en bouwkundige toepassingen. Verder moet het de samenwerking tussen opdrachtgevers, architecten, constructeurs en (onder)aannemers verbeteren. Uiteindelijk moet het initiatief uitlopen in een wereldwijde standaard voor bouwpartijen.

Reageer op dit artikel