nieuws

Grote aankoop van Hagemeyer in VS

bouwbreed

Technisch handelshuis Hagemeyer neemt het Amerikaanse Cameron & Barkley (Cambar) over. Daarmee vergroot het Nederlandse concern zijn omzet met 2 miljard gulden.

Cambar verkoopt elektrotechnische-, veiligheids- en onderhoudsproducten. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de werknemers (ruim 2000), die eigenaar zijn van het bedrijf. Cambar heeft zijn hoofdkantoor in Charleston en is actief in 24 Amerikaanse staten in met name het zuidoosten en het westen van de VS. Verder werkt Cambar in Canada en Mexico. Door de overneming van Cambar wordt Hagemeyers Noord- Amerikaanse PPS-activiteit (Professional Products and Services) een van de belangrijkste spelers op de nog sterk gefragmenteerde markt voor distributie aan industriële afnemers. De Amerikaanse PPS heeft straks een omzet van 3,5 miljard gulden per jaar op een totaal voor Hagemeyer van 16,5 miljard. Hagemeyer denkt dat de transactie in het vierde kwartaal van dit jaar kan worden afgerond.

Reageer op dit artikel