nieuws

Gouwenaars krijgen aandeel in windmolen

bouwbreed

Gouda, het Global Action Plan (GAP) in Den Haag en het plaatselijke EcoTeam hebben met succes twintig Gouwenaars ertoe aangezet om in vier maanden minimaal 10 procent milieubesparing te realiseren op hun huishouden. De deelnemers krijgen voor hun inspanningen maandag 26 juni een aandeel uitgereikt in een windmolen die in Gouda verrijst.

Het GAP en het EcoTeam Midden Holland stelden voor de competitie een proefproject op onder de naam ‘De Uitdaging’. Dit maakt onderdeel uit van EcoSteps: een individueel milieubesparingsprogramma voor huishoudens. Deze pas ontwikkelde methode is in Gouda voor het eerst toegepast. De deelnemers bepaalden zelf welke maatregelen zij wilden nemen om 10 procent besparing (of meer) te halen. De minimale besparing werd door twintig deelnemers behaald. Gemiddeld kwamen zij zelfs tot bijna 20 procent. Het project krijgt mogelijk een landelijk vervolg.

Reageer op dit artikel