nieuws

Gevolgen invoering euro onderschat

bouwbreed

De gevolgen van de invoering van de euro worden schromelijk onderschat. President N. Wellink van De Nederlandsche Bank ziet bijvoorbeeld op technisch gebied knelpunten ontstaan.

Bovendien realiseren bedrijven zich volgens hem onvoldoende dat zij met de komst van de Europese munt ook hun strategie moeten aanpassen. “Doordat de prijzen binnen Europa transparanter worden, moeten ondernemers zich voorbereiden op toenemende concurrentie”, laat Wellink zich ontvallen in Forum, het opinieblad van werkgeversorganisatie VNO- NCW. De bankpresident noemt het zorgelijk dat één op de drie bedrijven denkt dat de overgangsperiode van de gulden naar de euro zes tot twaalf maanden is. In werkelijkheid staat er een maand voor de omwisseling.

Reageer op dit artikel