nieuws

Geveke-voorzitter Knol voor vier miljoen in eigen club

bouwbreed

Gevekes directie heeft fors belegd in de eigen club. Volgens een belangenmelding van de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) hebben bestuursvoorzitter Knol en de twee directieleden T. Haisma en G. Van Lissum het grootste deel van de transactie voor hun rekening genomen.

Knol kocht op 28 april op een koers van 39,50 euro bijna 46.000 stukken, Haisma kocht tegen dezelfde koers een kleine 2300 stukken en Van Lissum zit nu met in totaal bijna 114.000 stukken in Geveke. Knol benadrukt dat het heel anders is dan een optieregeling (die al bestond bij het bedrijf). “Bij een optieregeling krijg je de opties van de vennootschap. Als je de opties uitoefent, koop je natuurlijk ook aandelen in je eigen bedrijf. Maar dat doe je alleen als er winst in zit. Met deze actie nemen we zelf het risico, dat aan aandelen verbonden is, op ons.” Over de termijn van verkoop van de aandelen zijn geen afspraken gemaakt. “Iedereen moet maar zelf weten wanneer hij de aandelen weer verkoopt”, zegt bestuursvoorzitter Knol.

Regelingen

Voor het bezit van aandelen door leden van de Raad van Bestuur zijn wel strenge regelingen van toepassing. Zo moet de transactie gemeld worden bij de Stichting Toezicht Effectenverkeer. Bovendien moet er een eigen reglement aanwezig zijn dat bepaalt wanneer de aandelen wel en niet mogen worden verkocht. “Die is er bij Geveke ook wel”, stelt Knol gerust. “Alle medewerkers die toegang hebben tot koersgevoelige informatie moeten bij indiensttreding een document ondertekenen waarin integriteit rond het handelen van aandelen in Geveke wordt gewaarborgd. Op die manier wordt misbruik van voorkennis uitgesloten.” Of het goede voorbeeld van de managers binnen Geveke veel navolging zal krijgen, weet Knol nog niet. De beurskoers van de machinedealer vertoonde op de dag dat het nieuws bekend werd, echter wel een stijging van aanvankelijk anderhalf procent.

Reageer op dit artikel