nieuws

Geveke neemt Geha in Zaandam over

bouwbreed

Handelsonderneming Geveke heeft met terugwerkende kracht tot 1 januari dit jaar Geha BV uit Zaandam overgenomen. Het bedrijf wordt direct geconsolideerd.

De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen. Geha is een handelsonderneming op het gebied van slijtvaste materialen voor toepassing in onder meer de staal-, cement- en chemische industrie. Daarnaast is het bedrijf actief in de sector grondverzet, wegenbouw en waterwegen. De onderneming realiseerde met twintig man personeel in 1999 een omzet van zo’n 5 miljoen euro (11 miljoen gulden). Geha is opgenomen in het cluster Geveke Technical Components omdat het productenpakket daar goed op aansluit. Door de acquisitie bedraagt het omzetniveau van die cluster ruim 90 miljoen euro.

Reageer op dit artikel