nieuws

Gemeente: Paard van Aemstel onteigenen

bouwbreed

De gemeente Amsterdam wil het Paard van Aemstel onteigenen. Het monumentale kraakpand op de hoek Amstel en Paardenstraat is hoognodig aan restauratie toe.

Door juridisch gekonkel tussen twee vermeende eigenaren komt dit maar niet van de grond. Het pand is meerdere keren gekraakt, ontruimd en herkraakt. Ook nu verblijven enkele krakers in het Paard van Aemstel. Een situatie waar de gemeente zo snel mogelijk een einde aan wil maken, omdat het levensgevaarlijk zou zijn. Het pand is brandgevaarlijk en kan op sommige plekken ieder moment instorten. De krakers hebben toegezegd te vertrekken als met de restauratie wordt begonnen. Het is hen niet te doen om de woonruimte, maar om behoud van het pand. De krakers drongen al eerder aan op ingrijpen van de gemeente.

Reageer op dit artikel