nieuws

Fusie gemeenten beschermt groen

bouwbreed

Castricum, Limmen en Akersloot gaan per 1 januari 2002 fuseren. Dat hebben de drie gemeenteraden besloten.

Met de samenvoeging willen de politieke partijen het groene middengebied van de toekomstige nieuwe gemeente beschermen. Een nieuwe naam voor de fusiegemeente is er nog niet. CAL is de voorlopige werknaam die aan het samenwerkingsverband is gegeven. De belangrijkste reden voor de fusie is dat CAL bezwaren heeft tegen de woningbouwplannen van het gewestelijk Samenwerkingsverband Noord-Kennemerland (SNK), waarvan de gemeenten zelf deel uitmaken. Tussen 2005 en 2020 wil het SNK 10.000 tot 16.000 woningen bouwen op nieuwe locaties in Akersloot en Limmen-Zuid. Burgemeester E. Huisman van Limmen verwacht door de fusie een behoorlijke slag te kunnen slaan in het contact met de provincie en het Rijk. De gemeenteraden van Castricum en Akersloot zijn unaniem akkoord gegaan met de fusie. Het CDA in Limmen was de enige partij met bezwaren.

Reageer op dit artikel