nieuws

Friesland meldt eerste projecten aan voor subsidie Kompasfonds

bouwbreed Premium

Negen grote projecten krijgen geld uit het Kompasfonds. Het fonds is ingesteld voor de economische ontwikkeling van het Noorden.

De provincie meldt voor 100 miljoen gulden projecten aan. De bijdrage van de Kompasgelden bedraagt 13,8 miljoen. Gedeputeerde Staten (GS) willen het geld gebruiken voor de revitalisering van het oostelijk industrieterrein en bedrijventerrein Hemrik West in Leeuwarden. Ook stroomt geld naar een minirotonde en de verbindingszone tussen stationsgebied en binnenstad. Verder wordt geld gereserveerd voor de aanleg van de oostelijke stadsrondweg rond Sneek. Op de begroting van dit project, dat 55 miljoen gulden gaat kosten, prijkt nog een gat van drie miljoen gulden. Ook gaat een deel van het geld naar de ontwikkeling van het stationsgebied in Heerenveen. De gemeente wil hier kantoren bouwen. Andere genomineerde projecten zijn de aanleg van een ecologische verbindingszone in het Bokkumermeer en het samenwerkingsproject It Nije Plattelân. Het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) heeft 5 miljard Langmangelden te verdelen tot 2006.

Reageer op dit artikel