nieuws

Eigen appartementen voor na het gokken in Las Vegas

bouwbreed Premium

De plattegrond van het appartement moest nog verstuurd worden, maar het echtpaar Weider maakte ongezien 4,5 miljoen dollar (10,35 miljoen gulden) over voor een luxe appartement op de 38ste verdieping van een van de vier woontorens van aannemer Turnberry Associates plus nog eens 600.000 dollar (1,38 miljoen gulden) voor een gastappartement op de 28ste verdieping.

“Wij gaan er niet wonen, maar wij komen veel in Vegas en het is prettig om ’s avonds in je eigen sfeer thuis te komen inplaats van in een hotel”, aldus voedselmagnaat Joe Weider. Het tijdelijk ‘thuis’ ligt aan de roemruchte Paradise Road in Las Vegas. Daar moet je wezen, als je je wilt amuseren. Dus bouw je daar vier luxe woontorens als tweede woning. Directeur Jeffrey Soffer van Turnberry Associates gokte goed. De meeste van de 750 appartementen van het project zijn al verkocht. Zulke miljoenenbedragen die ongezien worden overgemaakt doen een buitenstaander duizelen, maar Soffers concurrent Irwin Kolasky ziet gunstige marktvoorwaarden. Hij bouwt samen met casino-eigenaar Steve Wynn een enkele woontoren met 84 superluxe appartementen. Zijn ‘gemiddelde prijs’ is 1,5 miljoen dollar (3,45 miljoen gulden).

Personeel

“Wij plannen nog twee van die torens met op de begane grond de allerbeste kwaliteitswinkels. Er komt bijvoorbeeld een wijnzaak waar de Fransen nog van onder de indruk raken. Bovendien is er voorzien in permanente bediening plus personeel wanneer men ook maar van z’n appartement gebruik wil maken”, aldus Kolasky, die al meer dan de helft van zijn appartementen heeft verkocht. En wat gebeurt er als de economie onverhoopt stagneert ? “Dan gebeurt er niets, want kopers op deze markt vinden altijd mogelijkheden om nieuwe reserves aan te boren”, aldus Irwin Kolasky vol vertrouwen.

Reageer op dit artikel