nieuws

De stagiair

bouwbreed

Ard-Jan van der Hel (20) van het Zadkine College, MTS-Bouwkunde, uit Rotterdam: “Ik ben met mijn neus in de boter gevallen!” “Als stagiair cq. leerling-uitvoerder maak ik hier alle facetten van de bouw mee.

Alleen de ruwbouw heb ik gemist. Sinds begin dit jaar loop ik al mee, over twee weken stopt de stage maar ik kan bij Bam daarna gelijk door in vaste dienst. Als uitvoerder moet je opletten, het werk in de gaten houden, kijken hoe ver het is, hoeveel mensen er werken, letten op de detaillering, de afwerking en een stukje maatvoering. Je maakt van alles mee, ziet zoveel dingen. Als er bijvoorbeeld een timmerman ziek is, leggen de voorman en ik de dorpels zelf, zodat de ploeg stukadoors verder kan. De voortgang van het werk is immers belangrijk. Door de tijdsdruk voel ik me soms een vliegende keep. Opruimen van materieel in de trappenhuizen, sjouwen met stempels en valbeveiligingen, het hoort er allemaal bij. Ik kom van de eilanden en zit ’s morgens om kwart voor zes al in de bus. Omdat ik gewoon de volle veertig uren meedraai, schrijf ik de stageverslagen dus maar ’s avonds. Het is een logistiek ingewikkelde bouwput, maar dat maakt het voor mij juist zo interessant!”

Reageer op dit artikel