nieuws

Corus schrapt 1400 arbeidsplaatsen

bouwbreed

De staalgigant Corus gaat diep snijden in de productie van hoogwaardige staalsoorten. Het Brits/Nederlandse bedrijf zegt te zijn getroffen door een teruglopende vraag van de voornaamste klanten – de automobielfabrieken – en door het dure Britse pond.

De ingreep bij het hoogwaardige staal heeft alleen gevolgen voor de werkgelegenheid in Groot-Brittannië. Daar worden 1200 banen geschrapt. Corus, in oktober vorig jaar ontstaan uit een fusie tussen Hoogovens en British Steel, gaat ook bezuinigen op de onderzoeksafdeling. Door samenvoeging van de onderzoekscentra tot twee locaties, een in Engeland en een in Nederland, kan het bedrijf met 230 mensen minder toe. Momenteel werken 1280 mensen in Corus’ onderzoekscentra, van wie 480 in IJmuiden.

Reageer op dit artikel