nieuws

‘Combinatie stadion en woonwijk maakt indruk’

bouwbreed

“Het is natuurlijk heel bijzonder dat de gehele internationale architectuur- en bouwwereld een Gronings project oppikt. Met name de wijze waarop alle functies in de Euroborg gecombineerd worden met een woonwijk maakt veel indruk.

Voor ons is dat een bevestiging dat we goed bezig zijn.” Projectleider B. Popken van Euroborg NV vindt het een hele eer dat hij is uitgenodigd de Biënnale te bezoeken. Hij maakte deel uit van een uitgebreide Groningse delegatie, die afgelopen weekeinde in Venetië was. Euroborg is de naam van het door Wiel Arets ontworpen nieuwe stadion van FC Groningen, dat in Venetië veel lof kreeg toegezwaaid. Behalve Arets en Popken maakten de Groningse wethouder van Ruimtelijke Ordening W. Smink, directeur B. Schouten van Ballast Nedam Bouwborg (namens Euroborg NV) en directeur D. Werner van Volkers Stevin Ontwikkelingsmaatschappij deel uit van de delegatie. Werner vertegenwoordigde de G4, het consortium van grote bouwondernemingen die in de Euroborg participeren. De Groningse wijk Europapark, waar Euroborg deel van uitmaakt, is volgens Popken één van de belangrijkste nieuwe woon/werklocaties in de stad Groningen. Arets heeft naar de mening van Popken gekozen voor een nogal afwijkende presentatie van de Euroborg in Venetië. “Hij heeft een soort gordijn van zestien bij zeven meter opgehangen. Hierdoor wordt met een speciale ophanging en belichting een soort dwarsdoorsnede van het Euroborg-project zichtbaar. Het is dus geen tradionele maquette. Ook dat heeft meegeholpen aan het enthousiaste onthaal dat de Euroborg in Venetië heeft gekregen.”

Reageer op dit artikel