nieuws

Breeder veld en Parnassia bekroond

bouwbreed

De NVTG-Bouwaward 2000 is toegekend aan de Stichting Breeder veld in Enschede, in de sector ouderenzorg, en aan Parnassia in Den Haag in de sector geestelijke gezondheidszorg. De award is ingesteld door de Nederlandse Vereniging voor Technisch facilitair management in de Gezondheidszorg en bedoeld om de kennisontwikkeling over integraal bouwen in de gezondheidszorg te stimuleren.

De award wordt periodiek uitgereikt en is bestemd voor recente bouwwerken, nieuwbouw en renovatie. De winnaars kregen een bronzen beeld, dat speciaal voor dit doel is vervaardigd door Ineke van Dijk uit Stolwijk. De Stichting Breeder veld kreeg de award voor het project Broekheurnerstede waar verschillende vormen van zorg worden geboden, zonder dat daarbij een instellingssfeer ontstaat. Parnassia werd onderscheiden voor appartementswoningen in de verslavingszorg. Voor het project kreeg Parnassia ook een eervolle vermelding voor energiezuinig en duurzaam bouwen. In de sector ouderenzorg was er verder een eervolle vermelding voor Het Houtens Erf. Het betreft hier kleine woongroepen met eenpersoonskamers voor psychogeriatrische patiënten. In de sector geestelijke gezondheidszorg werden twee eervolle vermeldingen toegekend. De eerste was voor Arsis in Oss, de tweede voor De Grift in Arnhem.

Reageer op dit artikel