nieuws

Bouwer plaatst glazen wanden in chalet

bouwbreed

Jatin Chaletbouw in Dwingeloo begint maandag met het aanbrengen van transparante wanden in het glazen huis, dat in juli drie weken lang de brink in het Drentse dorp gaat sieren. In het chalet gaan beurtelings gezinnen wonen, die bij hun doen en laten door het publiek kunnen worden gadegeslagen.

Het glazen chalet wordt gebouwd volgens het principe van houtskeletbouw. Directeur R. de Graaf is tevens één van de hoofdsponsors van het ongeveer zeventigduizend gulden kostende project. De wanden van het huis bestaan uit tien millimeter dikke glazen platen van gelaagd glas. Als de platen eenmaal zijn aangebracht, wordt het houten skelet, dat nu nog het dak draagt, verwijdert. Zo wordt de woning van alle kanten transparant, behalve de badkamer. Die wordt bekleed met ondoorzichtige gevelplaten. De begane grond is 2,25 meter hoog en herbergt naast woonkamer, keuken en badkamer ook twee slaapkamers. De grootste meet 2 bij 2,5 meter. De kleine, voor de kinderen, is 2 bij 2 meter groot. Een bovenverdieping is er niet. Op 1 juli wordt het chalet geplaatst op het voormalige brandgat in het midden van de brink. Op 8 juli betrekt het eerste gezin voor een week de woning. Daarna volgen er nog twee.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels