nieuws

Bedrijfsleven schrikt niet van rapport

bouwbreed

Het rapport van de Rekenkamer heeft de bouw niet van zijn stuk gebracht. De bouw is in volle gang en het merendeel is aanbesteed.

Het AVBB is niet bang dat de Tweede Kamer alsnog de aanleg zal stoppen. “Anders zou het Rijk met claims te maken krijgen. Alles is keurig in contracten vastgelegd”, aldus een woordvoerder. “Wij blijven onverkort voorstander van die lijn”, meldt een woordvoerster van Transport en Logistiek Nederland. TLN denkt dat de spoorlijn de drukte op de wegen kan verminderen en dat is in het belang van de vervoersbedrijven. Ook het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam ziet de Betuwelijn nog steeds zitten. “De Nederlandse sporen zijn nu al de drukstberedene van Europa.” Het Havenbedrijf gaat nog steeds uit van een verdrievoudiging van het goederenvervoer per spoor.

Reageer op dit artikel