nieuws

Zoetermeer krijgt nieuwe PWA-hal

bouwbreed

zoetermeer – Zoetermeer wil aan de rand van het Van Tuyllpark een (inter)nationaal aansprekende schaatshal laten bouwen. Deze accommodatie moet tevens plaats bieden aan andere sporten en evenementen.

De gezamenlijke commissie Stadswerken en Welzijn bespreekt morgen, woensdag, de bouwplannen voor de nieuwe zogeheten PWA-hal. De werken zouden in oktober kunnen beginnen. De oplevering staat voor eind volgend jaar op de lijst.

De totale kosten bedragen 35 miljoen gulden. Zoetermeer verstrekt eenmalig 12,5 miljoen gulden en blijft eigenaar van de grond. De stichting PWA presenteerde inmiddels een dekkingsplan voor de financiering. Het bestuur bespreekt momenteel met de betrokken partijen de financiering van de laatste 2,5 miljoen gulden. Het ministerie van VWS en NOC*NSF leveren ook een bijdrage.

Verkoop van de huidige PWA-hal aan Johan Matser Projectontwikkeling levert naar verwacht 14,5 miljoen gulden op. De betrokken locatie zal opgaan aan uitgaansvoorzieningen, winkels, kantoren en woningen.

Reageer op dit artikel