nieuws

West Maas en Waal staat bouw in uiterwaarden toe

bouwbreed

De gemeente West Maas en Waal wil de Mookse projectontwikkelaar Gouden Kust BV toestaan in de uiterwaarden van de Maas vijftig drijvende en vakantiewoningen te bouwen. De woningen staan buitendijks en rijzen en dalen met het waterpeil mee.

Buitendijkse bebouwing komt sinds het extreem hoge water van 1995 eigenlijk niet meer voor. In het kader van het plan Ruimte voor de Rivieren zijn diverse bouwplannen geschrapt. Voor zover bekend is het project aan de Maas bij recreatiegebied Gouden Ham het eerste grote buitendijkse bouwplan sinds 1995. Volgens A. van de Herberg van de dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente zijn Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland in principe akkoord met het projectvoorstel. Omdat de woningen gedeeltelijk of helemaal drijven, ziet Rijkswaterstaat geen belemmeringen voor de waterafvoer, zegt Van de Herberg. Ook de provincie wil in dit geval buitendijkse bebouwing toestaan. Het project is een compensatie voor Watersportcentrum Maasbommel, dat door de dijkverzwaring een deel van de gebouwen en stacaravanplaatsen kwijtraakte.

Reageer op dit artikel