nieuws

Week van de Arbeid

bouwbreed

De dag van de arbeid is Nederland nog steeds geen feestdag. Terwijl op beurzen in de rest van de wereld de handelaren een dag de tijd kregen om hun werk te vieren en te reflecteren, ploegde men op het Damrak stug voort. Ook de bouwfondsen zaten bepaald niet stil. Hoe beter de eerste mei te vieren dan met het nieuws dat er voor 1,2 miljard gulden aan werk is binnengesleept?

HBG zette met dit bericht over het landaanwinningsproject in Hongkong de toon voor de rest van de week. De andere dag herhaalde een tweetal analisten, namelijk van Theodoor Gilissen Bankiers en van NIB, hun koop- respectievelijk outperformer-advies voor HBG, wat altijd goed is voor de koers van een aandeel. Nog veel belangrijker die dinsdag was echter de bevestiging van zowel HBG als Boskalis dat zij weer ‘on speaking terms’ zijn. Het aandeel HBG spoot omhoog en sloot de dag af met een winst van zo’n 6 procent. Ook Boskalis won terrein.

Donderdag was het Duitse Hochtief aan de beurt om jaarcijfers te publiceren. Hochtief houdt 48 procent van de aandelen van Ballast Nedam. De Duitser boekte een half miljard gulden winst, bijna 10 procent meer dan in het jaar ervoor. Ballast profiteerde niet van dit nieuws. Alle bouwers sloten de week af met verlies, terwijl de ingenieurs en de installatiebedrijven konden winnen.

Reageer op dit artikel