nieuws

Tegels afdichten met een component

bouwbreed Premium

Het Duitse bedrijf Schonox brengt een nieuwe eencomponent-ondergrondconstructie voor het afdichten van tegels op de markt: Schonox 1K-DS. Het materiaal is geschikt voor binnen en buiten en is bestand tegen temperatuurschommelingen en mechanische belastingen.

Schonox 1K-DS bestaat uit een component, die voor het aanbrengen moet worden vermengd met water. De oplossing wordt op wand en vloer als waterdichte, scheuroverbruggende en flexibele afdichting toegepast.

De minimale laagdikte van twee millimeter moet in een keer worden aangebracht met een 4 of 6 millimeter lijmkamvertanding, waarna de rillen worden gladgestreken. Op de volledig droge ondergrond kunnen vervolgens direct tegels worden gelijmd.

Schonox 1K-DS is verkrijgbaar in zakken van 20 kilogram.

Schonox GmbH, Rosendahl (D), telefoon (0049) 2547 9100.

Reageer op dit artikel