nieuws

Project Dordrecht in belangrijke fase

bouwbreed

dordrecht – De naoorlogse wijk Wielwijk in Dordrecht staat aan de vooravond van drastische veranderingen. Een groot gedeelte van de wijk is al opnieuw ingericht, veel woningen zijn gerenoveerd. Woningcorporatie Woondrecht gaat zich nu richten op het centrum en het imago.

“Het hart van de wijk, het Admiraalsplein, wordt compleet vernieuwd”, vertelt M. Baarspul van de woningcorporatie. De komende maanden begint de corporatie met de bouw van dure koopappartementen in combinatie met winkels, omgeven door veel groen. Ook komt er een school, “een combinatie van onderwijs en na-schoolse opvang. Hierdoor krijgt het plein meer functies. Dat is ook precies de bedoeling; een plein hoort multifunctioneel te zijn, aldus Baarspul.

Reageer op dit artikel