nieuws

Prijzen voor schaarse bouwgrond gestegen

bouwbreed

rotterdam – De prijzen voor bouwgrond zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen. De gemiddelde prijs klom met eenderde van 280 gulden naar 365 gulden per vierkante meter.

Onderzoek door Bouwcentrum Expo onder alle 542 gemeenten toonde aan dat er bijna geen grond meer onder de 200 gulden te koop is, behalve enkele goedkope kavels in de noordelijke provincies, Brabant en Limburg.

De prijzen in de Randstad (Utrecht en Noord- en Zuid-Holland) zijn duidelijk het hoogst. Maar Gelderland is bezig naar de top te klimmen met een vierkantemeterprijs van 400 gulden tot 500 gulden en zelfs 650 gulden.

De onderzoekers vinden het zeer verontrustend dat bijna tweederde van de gemeenten volgens eigen opgave niet meer beschikt over bouwgrond voor de particuliere sector. Gemeenten die die nog wel hebben, beperken de uitgifte vaak tot eigen inwoners of mensen die economisch aan de regio zijn gebonden.

Reageer op dit artikel