nieuws

Orders stromen binnen

bouwbreed Premium

De week ging goed van start voor de bouw. Ballast Nedam berichtte dat het bedrijf voor 370 miljoen aan orders had binnengehaald.

Diezelfde dag kon het aandeel daarvan nog niet profiteren, maar in de loop van de week kon Ballast Nedam dankzij dit nieuws aardige scores op het bord zetten. De dag erop maakte Stork bekend dat het met behulp van de Joint Strike Fighter Alliantie van Lockheed Martin kans maakt op een miljard aan orders. Stork kon winnen. Ook reageerden beleggers positief op het nieuws van twee deconsolidaties van fusiepartner Internatio-Müller: in het kader van de fusie-reorganisatie stoot het bedrijf de activiteiten in Zuid-Afrika af en verkoopt het zijn cargadoorsactiviteiten aan KB Burger. Dinsdag nam ingenieursbureau Fugro plotseling een hoge vlucht. Amerikaanse beleggers maken zich op voor een run op de oliegerelateerde aandelen, waarvan Fugro er één is. Het aandeel steeg met bijna vijf euro tot 62 euro. Woensdag maakte Grontmij bekend dat het een joint venture heeft opgericht met Schiphol Real Estate: Malpensa Real Estate. Beleggers hebben niet echt gereageerd op dit nieuws. Donderdag maakte de ECB bekend dat zij haar rentetarieven ongemoeid laat, aangezien Frankrijk en Duitsland die dag kwamen met meevallende inflatiecijfers. Analisten verwachten dat het ECB-bestuur bij de volgende vergadering over twee weken wel de tarieven verhoogt. Vrijdag beheerste renteangst de markten zowel in Amerika als in Europa. Verder werd bekend dat president-directeur De Ruyter van IHC Caland terugtreedt, officieel om persoonlijke redenen, niet-officieel vanwege een ruzie met de commissarissen. Het aandeel IHC Caland merkte weinig van de bestuurlijke schermutselingen en wist de week af te sluiten met een bescheiden winst.

Reageer op dit artikel