nieuws

Netelenbos eist geld Schipholtunnel terug

bouwbreed

den haag – Minister Netelenbos van Verkeer eist te veel verstrekte subsidie aan aannemers van de Schipholspoorwegtunnel terug. De aannemers zouden zeker 80 miljoen gulden te veel hebben gekregen voor de aanleg. Netelenbos heeft in een brief aan de NS geeist dat het bedrijf in juni moet aangeven hoe het bedrag wordt terugbetaald.

De aannemers waar het om gaat zijn NS-dochter Strukton en HBW, onderdeel van de Hollandsche Beton Groep. Netelenbos schrijft in de brief dat deze aannemers het project hebben voltooid met een winst van 94,9 miljoen gulden, een rendement van 18,9 procent. Volgens de minister was een rendement van 2,5 procent de afspraak. Dit is gebruikelijk bij onderhandse aanbesteding. Netelenbos spreekt in haar brief van een naar verhouding bovenmatige winst. Verkeer en Waterstaat subsidieerde de spoorwegtunnel.

Reageer op dit artikel