nieuws

NBM heeft dure bestuurders

bouwbreed

den haag – NBM-Amstelland heeft dure bestuurders. De diverse wisselingen van de wacht heeft het Haagse bouwbedrijf vorig jaar acht miljoen gulden extra gekost. Voor de zes leden van de raad van bestuur betaalde het concern in 1998 vijf miljoen. Dit jaar loopt dat op tot ruim 13 miljoen.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn er drie factoren waarom het bedrag zo hoog is uitgevallen. Allereerst het dubbele voorzitterschap van Van Bussel en Baar. De laatste vertrok in mei vorig jaar wegens gezondheidsproblemen, werd opgevolgd door Van Bussel, en nam in december weer het roer over. Van Bussel kreeg een riante afvloeiingsregeling.

Het overgrote deel van de 13 miljoen gulden komt ten laste van pensioenverplichtingen van Van Bussel en twee andere top-bestuurders. De twee, Van Ommen en Wilgenhof, werken al maanden niet meer, maar treden officieel volgende maand terug.

De raad van commissarissen benoemde vrijdag J. P. de Smeth tot opvolger van financieel directeur J. B. van Dongen. Die bekleedde deze functie tien jaar. De 51-jarige De Smeth was financieel directeur van Bouwfonds.

Reageer op dit artikel