nieuws

Naarden mist rijkssubsidie door overschrijding termijn

bouwbreed Premium

naarden – De gemeente Naarden heeft door nalatigheid twee miljoen gulden rijkssubsidie aan zijn neus voorbij zien gaan. B en W verzuimde de oplevering van zorgcomplex De Flank aan het eind van het project bij het ministerie van VROM af te melden. Naarden hoopt thans op clementie bij de Raad van State.

Met de tijdsoverschrijding van meer dan een jaar is de gemeente behoorlijk over de schreef gegaan. De situatie is dusdanig ernstig dat het ministerie met verwijzing naar de kortingsregeling Naarden heeft beboet. De gemeente valt naar verluidt in de zware categorie van boosdoeners.

Niet alleen heeft het bestuur zich niet aan de termijn van de subsidieregeling gehouden, ook nadat het ministerie meerdere malen met waarschuwingen bij Naarden aan de bel had getrokken kwam zij niet in actie. Op organisatorisch niveau, stelt het ministerie zonder meer, valt het gemeentebestuur veel te verwijten.

Als schadelijdende partij heeft Naarden bezwaar aangetekend tegen het besluit van het ministerie waarna een hoorzitting volgde. VROM hield evenwel het been stijf. De gemeente heeft de procesgang verder gevoerd en bij de rechterlijke macht het geleden kwaad aangekaart. De zaak is inmiddels door de rechtbank Amsterdam gevolgd waarbij VROM in het gelijk werd gesteld.

De hele miskleun blijft voor Naarden derhalve voorlopig onverminderd wrang. Voorlopig, want de gemeenteraad hoopt alsnog op een gunstige afloop. Zij heeft besloten bij de Raad van State in beroep te gaan.

Reageer op dit artikel