nieuws

Montagefout vertraagt oplevering brug

bouwbreed

den haag – Een fout bij het monteren van de trap voor een brug over de Europalaan in Utrecht heeft gezorgd voor een paar weken vertraging in de openstelling. De voetgangersbrug in Kanaleneiland-Zuid moet voor een veilige oversteek zorgen over de Europalaan. Bij het monteren van de trap twee weken geleden ging er iets mis, waardoor de aansluiting aan de brug niet meer paste.

Afgelopen week is de trap alsnog gemonteerd. Dit had wel wat voeten in de aarde, omdat eerst de stroom van de bovenleiding van de sneltram moest. Het werk moest daarom in de vroege ochtenduren plaatsvinden. Op 11 mei gaat de brug officieel open. De gemeente hoopt dat de voetgangers al binnen een paar dagen van de verbinding gebruik kunnen maken.

Reageer op dit artikel