nieuws

Minister opent transferium Utrecht

bouwbreed

utrecht – Minister Netelenbos van Verkeer heeft maandag in Utrecht het nieuwe transferium Westraven geopend. Het overstappunt van auto op tram ligt aan een afslag van de A12 bij Oudenrijn en aan de sneltramlijn Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein.

Bezoekers van het centrum van Utrecht, maar vooral ook Jaarbeursbezoekers, kunnen door gebruik te maken van het overstappunt binnen twaalf minuten hun bestemming bereiken. Dat levert, zeker bij files, een flinke tijdwinst op.

De parkeergelegenheid biedt ruimte aan zeshonderd auto’s. Als er behoefte aan meer parkeerplaatsen blijkt te zijn, kan het bouwwerk gemakkelijk worden vergroot tot een capaciteit van duizend tot 2000 auto’s.

Het transferium kost 15 miljoen gulden, waarvan het grootste deel door het Rijk wordt betaald. Gebruikers betalen een tientje per dag: 5 gulden voor de parkeerplek en 5 gulden voor een retourtje met de tram naar de stad voor alle inzittenden van de auto.

Reageer op dit artikel