nieuws

Lichtinstallatie laat gebouw TU bewegen

bouwbreed

eindhoven – Het betonnen en stalen skelet van een zestig meter hoog gebouw op het terrein van de TU Eindhoven komt de komende weken in beweging. Althans, daar lijkt het op als lichtarchitect Harry Hollands het gestripte gebouw op een speciale door hem bedachte manier belicht. Hij gebruikt daarvoor 114 lampen van 1000 Watt elk.

Hollands laat lichtstralen door, over en langs de constructie spelen. Daardoor ontstaat de indruk dat het gebouw op allerlei verschillende manieren beweegt, aldus een woordvoerder van de universiteit. Het project heeft als titel Lux agitat molem, ofwel licht brengt de materie in beweging. Het is van 21 mei tot en met 4 juni elke avond te zien tussen 22.00 en 04.00 uur.

In het gebouw was oorspronkelijk de faculteit Scheikundige Technologie gehuisvest. De afgelopen maanden is het ontdaan van alle gevels en vloeren. Het is de bedoeling het daarna weer op te bouwen. Daarna trekt de faculteit Bouwkunde erin.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels