nieuws

Lawaai buiten, licht binnen

bouwbreed

Onder de kreet ‘lawaai buiten, licht binnen’ introduceert Glaverned BV uit Tiel voor de Glaverbel Group het vernieuwde gamma Phonibel geluidwerende beglazingen. Phonibel is toepasbaar in alle omgevingen en gebouwen en is gebaseerd op een combinatie van verschillende geluidwerende aspecten.

Glaverbel gebruikt het effect van een grote glasmassa om het geluid van buiten te dempen in combinatie met dubbele beglazing van verschillende diktes. Dit dempt het geluid doordat de glasbladen met een verschillende frequentie trillen.

Door de spouwbreedte tussen twee glasbladen te vergroten wordt de resonantie van de dubbele beglazing verplaatst naar frequenties waar het menselijk oor minder gevoelig voor is. De ruimte tussen de beide glasbladen kan ook nog worden gevuld met een geluidwerend gasmengsel.

Warmte-isolatie

Verder biedt Glaverbel de mogelijkheid een of beide van de glasbladen te vervangen door Stratobel gelaagd glas of door geluidwerend giethars-gelaagd glas. Beide glastypen hebben als eigenschap dat ze de energie absorberen en de doorlating van vrije trillingen beperken.

Phonibel biedt volgens Glaverbel dezelfde warmte-isolerende eigenschappen als traditionele dubbele beglazing en is ook verkrijgbaar in een versie met versterkte warmte-isolatie.

Verder is Phonibel leverbaar met zonwerende glastypen en veiligheidsglas.

Glaverned BV, Tiel, telefoon (0344) 679922

Bij Phonibel geluidwerende beglazingen wordt geluid buitengehouden door een combinatie van een grote glasmassa en dubbele beglazing met verschillende glasdiktes.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels