nieuws

Invalsweg Den Haag opnieuw dicht

bouwbreed

den haag – De Utrechtsebaan, de belangrijkste invalsweg van Den Haag, wordt dit weekeinde weer afgesloten. Volgens een voorlichter van de gemeente gaat het om een reguliere afsluiting in verband met de bouw van het kantoor Equinox.

De gemeente heeft voor dit bouwplan een opbreekvergunning verleend. Daarin staat, dat de Utrechtsebaan in principe dertien maal ’s avonds en vier maal in het weekeinde voor het verkeer kan worden afgesloten. Dat moet tenminste drie weken van tevoren worden gemeld, zodat de gemeente het eventueel met andere werkzaamheden kan combineren. Dat is nu niet het geval, de afsluiting (van zaterdag 19 uur tot zondag 10 uur) is alleen voor het takelen van bouwelementen. De gemeente heeft vorig jaar 49.350 gulden voor de opbreekvergunning in rekening gebracht. Volgens de voorlichter is dat 0,2 procent van de bouwsom, het vaste tarief voor de legeskosten.

Reageer op dit artikel