nieuws

Inframobiel bij start aquaduct Harderwijk

bouwbreed

harderwijk – De grond-, weg- en waterbouwbranche presenteert vandaag het ‘Inframobiel’, een rijdend voorlichtingscentrum voor jongeren. Dat gebeurt tijdens de officiele start van de bouw van het aquaduct Harderwijk.

Voor 52 miljoen gulden laten twee provincies, twee gemeenten, de Stichting Recreatie Nederland en Rijkswaterstaat een aquaduct en een brug aanleggen. Tegen het eind van 2002 zullen het wegverkeer en de scheepvaart geen hinder meer van elkaar ondervinden. De schutsluis tussen het Wolderwijd en het Veluwemeer verdwijnt.

Het ‘Inframobiel’ maakt deel uit van de ‘Go Infra’-campagne, waarmee vier brancheverenigingen zes jaar geleden zijn begonnen. Het doel is meer jongeren voor de bedrijfstak te interesseren. Jaarlijks krijgen zo’n tienduizend kinderen voorlichting over de grond-, weg- en waterbouw. Dat gebeurt aan de hand van computersimulaties in het rijdende voorlichtingscentrum. De branche hoopt op deze manier de instroom van goed opgeleide jongeren veilig te stellen.

Reageer op dit artikel