nieuws

Herbouw tunnel in Mont-Blanc

bouwbreed

chamonix – Zes maanden later dan gepland gaan de herstelwerkzaamheden in de Mont-Blanctunnel van start. Met de nieuwe inrichting van de tunnel, die op 24 maart 1999 in brand vloog, is een bedrag van 450 miljoen gulden gemoeid. Bij de brand kwamen 39 mensen om, onder wie twee Nederlanders.

Het is de bedoeling dat de tunnel eind maart 2001 voor het verkeer wordt heropend. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het Franse bedrijf SPEA/Scetautoroute. Het schoonmaken van de tunnel is intussen begonnen. In tegenstelling tot wat eerder werd aangenomen, wordt geen reddingsgalerij over de hele lengte van de tunnel aangelegd. Dat zou alleen al 400 miljoen gulden hebben gevergd. Bovendien zouden de werkzaamheden dan dertig maanden duren. De Italiaanse en Franse concessiehouders hebben daarentegen gekozen voor een verdubbeling van het aantal schuilcabines (iedere 300 meter). Die worden onder een iets hogere luchtdruk gehouden, zodat giftige rook bij een eventuele brand niet in de schuilplaatsen kan doordringen.

Reageer op dit artikel