nieuws

HBG en Boskalis vorderen snel

bouwbreed Premium

rijswijk – De besprekingen tussen Boskalis en HBG over een samengaan lopen voorspoedig. Dit zei HBG-topman J. Veraart tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

“Wij zijn in goed overleg aan het kijken of we samengaan. Daarbij maken we goede vorderingen. Zodra, nee indien de verwachting gewettigd is dat de besprekingen tot overeenstemming zullen leiden, zullen we dat melden”, zei Veraart.

Hij hield de aandeelhouders nog eens voor dat de combinatie van baggeren en bouwen in een concern grote voordelen biedt. Zijn aanvankelijke angst bij de overnamepogingen van Boskalis was juist dat de baggeraar het bedrijf zou splitsen in bagger en bouw, en dan bouw zou verkopen. “De combinatie geeft de mogelijkheid kansen te creeren rond het water.” Ook zal er sprake zijn van een financiele synergie tussen het kapitaalintensieve baggerbedrijf en het minder kapitaalintensieve bouwbedrijf. “Maar”, zo waarschuwde hij, “70 procent van de fusies mislukt. En dat wil ik voorkomen.”

Reageer op dit artikel