nieuws

Gronings centrum vernieuwd

bouwbreed

GRONINGEN – De Grote Markt in Groningen krijgt een van de grootste opknapbeurten uit haar geschiedenis. De Maas-trichtse architect Jo Coenen heeft gisteren in het stadhuis zijn plannen gepresenteerd.

Als het aan Coenen ligt, gaat de Grote Markt in het jaar 2002 voor 250 miljoen gulden op de schop. De huidige noordwand wordt gesloopt en krijgt een volledig nieuw aanzien. Een ondergrondse parkeergarage voor 400 auto’s en een toegangstunnel moeten het geheel completeren. De Nieuwe Noordzijde moet ruimte bieden aan 30.000 vierkante meter winkels, horeca, andere commerciele functies, woningen en een plein. Deze functies komen in een open verbinding te staan met de geplande parkeergarage onder de Grote Markt. Zowel qua uiterlijk als opzet kan het plan gezien worden als een Groningse variant op de ‘koopgoot’ in Rotterdam.

Projectontwikkelaar Multivastgoed heeft het bouwplan inmiddels op zijn haalbaarheid getoetst.

Reageer op dit artikel