nieuws

Groningen wil grotere inbreng van projectontwikkelaars

bouwbreed

groningen – Belangrijke bouwers en projectontwikkelaars krijgen binnenkort een uitnodiging voor een gesprek met de plannenmakers van de gemeente Groningen.

De Groningse bestuurders willen de marktpartijen uit de bouwsector de komende jaren in een vroegtijdig stadium gaan betrekken bij de op stapel staande grote bouwplannen. Dat heeft wethouder K. Schuiling van economische zaken bekendgemaakt tijdens de deze week gehouden conferentie ‘Samen met de markt’. Deze ging met name over publiek-private samenwerking. Tot nog toe fungeerde de gemeente Groningen daarbij als plannenmaker en kwamen bouwbedrijven en projectontwikkelaars pas in beeld in het stadium van de financiering, bouw en exploitatie. Schuiling maakte echter duidelijk in het vervolg in een eerder stadium gebruik te willen maken van de kennis en creativiteit in de bouwsector.

Wethouder W. Smink van ruimtelijke ordening maakte duidelijk dat de gemeente ook in de toekomst wel de grote lijnen van projecten en de bestemmingsplannen zal blijven vaststellen. Toch zal er voor ontwikkelaars en bouwers de komende jaren bij grote projecten meer ruimte zijn om in een vroeg stadium mee te denken en oplossingen aan te dragen.

Als voorbeeld fungeert het Europapark, de wijk waar ook het nieuwe stadion van FC Groningen moet komen. In een vroeg stadium de gemeente samen met vier grote bouwers een NV in het leven geroepen, die het stadion en de omgeving verder gaat ontwikkelen.

Reageer op dit artikel