nieuws

Goed perspectief voor Deense woningbouw

bouwbreed

kopenhagen – De woningbouwsector in Denemarken gaat de komende decennia uitstekende tijden tegemoet. De behoefte aan nieuwe woningen ligt tot circa 2040 op 21.500 per jaar. Dat is aanzienlijk meer dan in de afgelopen vijf jaar is gerealiseerd en nauwelijks minder dan in de decennia na de oorlog. Oorzaak van de blijvende behoefte aan nieuwbouw is onder meer de immigratie. Deze resulteert volgens de huidige verwachtingen in een bevolkingsgroei van 13.600 mensen per jaar. Dat stelt de Deense bouwwerkgeversorganisatie BYG.

Andere oorzaken voor de aanhoudende vraag zijn de groei van het aantal eenpersoonshuishoudens door de vergrijzing en de ruimere financiele mogelijkheden onder grote delen van de bevolking.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels