nieuws

Europees onderzoek naar aanbesteding stadshart

bouwbreed Premium

hoogezand-sappemeer – De Europese Commissie onderzoekt waarom Hoogezand-Sappemeer het honderd miljoen gulden kostende plan voor de herinrichting van het stadshart niet Europees heeft aanbesteed.

Het college van Hoogezand-Sappemeer is van mening dat niet in strijd met de richtlijnen is gehandeld door de totale infrastructuur van het project stadshart te gunnen aan NBM Noordoost BV.

Het al dan niet Europees aanbesteden is afhankelijk van de juiste toepassing van de Richtlijn Werken. Daarin staan de regels voor overheden bij infrastructurele projecten. De Europese Commissie toetst de handelwijze van Hoogezand-Sappemeer aan die regels. Bouwprojecten van boven de 11,1 miljoen gulden dienen altijd Europees te worden aanbesteed.

Overigens is het college van Hoogezand-Sappemeer er stellig van overtuigd dat Europese aanbesteding niet nodig is. B en W hebben naar eigen zeggen vanaf het allereerste begin nadrukkelijk rekening gehouden met de bestaande regels. Volgens Hoogezand-Sappemeer gaat het in het stadshart niet om een project, maar om tien zelfstandig uit te voeren deelprojecten. Daarvan zou er slechts een in aanmerking komen voor Europese aanbesteding.

Reageer op dit artikel