nieuws

Elkenrade trekt beurs voor rioolaansluiting

bouwbreed

elkenrade – De veertig huishoudens in het Zuid-Limburgse Elkenrade willen per gezin tweeduizend gulden bijdragen voor het aanleggen van riolering in het dorp. De bewoners maken nu gebruik van zinkputten en open water om het afvalwater te lozen. De aanleg van de riolering in het geaccidenteerd terrein maakt de werkzaamheden peperduur.

De ‘rioleringsstrijd’ woedt al meer dan twintig jaar in het dorp. In 1982 had de opgeheven gemeente Wijlre het rioleringsplan gereed, de fusiegemeente Wittem liet de plannen slingeren en de nieuwe gemeente Gulpen/Wittem zit met de erfenis.

De tijd dringt meer dan ooit tevoren. De toegezegde provinciale bijdrage van 5000 gulden per aansluiting vervalt namelijk per 1 juni 2000. “Er moeten dus spijkers met koppen geslagen worden”, zegt een woordvoerder van de buurtraad. Door het aanbod van 2000 gulden wil de buurtraad de impasse doorbreken. Gulpen/Wittem eist echter 7000 gulden per aansluiting. De bewoners van Elkenrade willen dat bedrag niet betalen. “De riolering is een basisvoorziening waar inwoners zonder extra kosten recht op hebben”, stelt de buurtraad. De raad van Gulpen/Wittem vergadert 25 mei.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels