nieuws

Eerste nieuwe Spierings geleverd

bouwbreed

oss – De eerste hydraulische vouwkraan van het type SK488-AT4 heeft Spierings Kranen in Oss geleverd aan Huurdeman in Hoevelaken. Deze kraan volgt de 477 op, waarvan een behoorlijk aantal is verkocht.

Bij hetzelfde gewicht is de capaciteit van de kraan vergroot van 80 naar 100 tonmeter. De maximale vlucht van de 488 is 40 meter en op die afstand kan de kraan nog 2100 kilogram hijsen. Tot een vlucht van ruim 12 meter kan de maximale last van 8000 kilogram worden gehesen.

De haakhoogte bedraagt bij een horizontale giek 25 meter. Door de giek 30 graden te toppen kan een haakhoogte van ruim 44 meter worden bereikt. Bij het transport zijn de afmetingen van de vierassige kraan 15,6 bij 2,75 bij 4 meter.

De SK488-AT4 heeft niet alleen een grotere capaciteit dan de voorganger, hij is ook luxer uitgevoerd. Dat is terug te vinden in de cabine. Het bordes is bij de cabine gevoegd en deze is zodoende ruimer geworden. De machinist heeft daardoor meer comfort.

Opvallende verandering

De kraan is niet meer uitgevoerd met een ladder, maar met een lift. Ook de truckcabine is vernieuwd, het uiterlijk is van binnen en buiten gemoderniseerd.

De meest direct opvallende verandering is de mast. In plaats van de vertrouwde vakwerkmast is de 488 voorzien van een dichte kokermast. Spierings heeft met dit type mast al ervaring opgedaan met de SK598-AT5 en dat is goed bevallen.

Spierings claimt dat de kraan nu al populair is: volgens eigen zeggen hebben al meer dan dertig klanten verregaande interesse in de nieuwe hydraulische vouwkraan.

De SK488-AT4 van Spierings is uitgerust met een kokermast.

Reageer op dit artikel