nieuws

Deventer doet brug van de hand

bouwbreed

deventer – Het is niet uitgesloten dat de Deventer Hanzebrug, waarin onlangs scheurtjes werden aangetroffen, niet wordt gerepareerd, maar in z’n geheel wordt vervangen door een nieuwe brug.

Hoewel het onderzoek naar de oorzaak van de scheurtjes is afgerond, wil de gemeente met de resultaten nog niet naar buiten komen. Er is daarentegen een ‘second opinion’ aan Rijkswaterstaat gevraagd. Pas daarna wil de gemeente beslissen over de aanpak van het probleem.

Verantwoordelijk wethouder Hiemstra merkt wel op dat een nieuwe brug voordelen biedt ten opzichte van herstel van de oude. Zo zou er minder oponthoud zijn voor het vrachtverkeer, dat in hoofdzaak gebruik maakt van de brug. “Een nieuwe brug hoef je alleen maar op zijn plaats te takelen”, liet de bestuurder zich ontvallen.

Reageer op dit artikel