nieuws

De bouw van Nieuw Duinen Zathe

bouwbreed

appelscha – De bouw van Nieuw Duinen Zathe, het nieuwe pretpark van voormalig aannemer P. Jasper in Appelscha, loopt vertraging op door een bouwstop van drie weken. De Raad van State vernietigde een gedeelte van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan voor het nieuwe pretpark zou veel te ruim zijn. Buren vrezen dat hun nachtrust verstoord wordt door verkeers- en parkeerproblemen bij het partycentrum, een onderdeel van het pretpark. De Raad van State geeft de buren daarin gelijk, maar Jasper stelt dat de partyzaal gewoon onderdeel van het entreegebouw uitmaakt. “‘Alleen willen we er ’s avonds ook bruiloften en partijen in houden.”

De gemeente Ooststellingwerf was enthousiast over de plannen van Jasper. De Welstandscommissie vond dat het plan meer allure moest krijgen. “Het moest groter”, legt hij uit. “Niet zes verschillende gebouwen, maar een groot centraal gebouw, met twee vleugels. Dat hebben we gedaan.”

Reageer op dit artikel