nieuws

Compleet logboek van VSB voor hefsteigers

bouwbreed

zoetermeer – De Commissie Hefsteigers van de VSB, de Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingsbedrijven, heeft in samenspraak met de Kontaktgroep Materieel (Komat) van de Vereniging Grootbedrijf Bouw (VGBouw) het Hefsteigerboek ontwikkeld. Het is een logboek, waarin nauwkeurig gegevens worden bijgehouden omtrent type, inzetbaarheid, werkbereik en beladingstabel. Voorts biedt het informatie over reparaties, onderzoekingen, beproevingen, opstellingen en onderhoud.

Een gedetailleerde registratie draagt eraan bij dat de hefsteiger in een onberispelijke staat verkeert en dat verhoogt de veiligheid. Bovendien zijn in de Europese norm voor hefsteigers en de EG-richtlijnen het bijhouden en voorhanden zijn van een registratieboek verplicht. Het boek is tot stand gekomen na intensief overleg en in samenwerking met de verschillende fabrikanten, importeurs, verhuurders en keuringsinstanties.

Het boek is te bestellen bij het secretariaat van de VSB te Zoetermeer, telefoon (079) 3531262.

Reageer op dit artikel