nieuws

Cement per abuis in riool

bouwbreed Premium

groningen – De bestrating van de Hofstede de Grootkade in Groningen, die door allerlei tegenvallers en vertragingen ruim een jaar opengebroken heeft gelegen, wordt _ zoals het er nu naar uitziet _ rond eind juni weer opengesteld voor het verkeer. De belangrijkste vertraging ontstond nadat aannemer en wegenbouwer Gruno per abuis een nog maar net aangelegde gloednieuwe riolering met cementmortel had volgestort.

Het lag in de bedoeling van de aannemer uitsluitend het oude buizenstelsel op te vullen. Een deel van het cement kwam echter per ongeluk in de nieuwe riolering terecht.

Het probleem met het cement is inmiddels weer verholpen. Nadat de uit kinderkoppen bestaande bestrating eindelijk weer helemaal op z’n plaats lag, wilden KPN Telecom en het Waterbedrijf Groningen opnieuw de grond in voor het aanleggen van telefoonkabels en waterleidingen.

Problemen over wie moest opdraaien voor de kosten van het voor de tweede keer met kinderkopjes afdichten van de karakteristieke kade leidden opnieuw tot vertraging. Hoewel alle kabels, leidingen en buizen inmiddels op hun plaats liggen, is nog steeds geen sprake van een netjes afgedicht wegdek. De kinderkopjes zijn in eerste instantie op provisorische wijze op hun plaats gelegd.

Volgens een woordvoerster van de dienst ruimtelijke ordening van de gemeente Groningen liggen alle kinderkopjes nog voor de bouwvak weer op hun plaats.

Reageer op dit artikel