nieuws

Bouwboxen bij drie grote aannemingsbedrijven

bouwbreed

eersel – Construction Media uit Eersel heeft honderdtwintig zogeheten bouwboxen geplaatst bij drie grote aannemingsbedrijven. Het zijn Ballast Nedam Utiliteitsbouw, Dura Vermeer Bouwgroep en Koninklijke Volker Wessels Stevin. Construction Media wordt onder andere gesteund door Rockwool, leverancier van isolatiematerialen.

Een bouwbox is een combinatie van een televisie, een videospeler en een of meer instructiebanden. Uitvoerders kunnen hem gebruiken om hun personeel te informeren over procedures, producten en werkzaamheden.

Construction Media wil in het eerste jaar in totaal negenhonderd bouwboxen bij aannemers uitzetten en vijftig instructiebanden samenstellen. Daarvan gaan er vijftien specifiek over veiligheid, gezondheid en milieu.

Het is opvallend dat Construction Media grijpt naar het al wat verouderde systeem van videobanden voor het instrueren van bouwplaatsmedewerkers.

Computers met een cd/dvd-speler en een aansluiting op het Internet bieden meer mogelijkheden. Volgens Construction Media is het van belang dat de uitvoerder en het personeel het medium accepteren. Hoewel de bouw een behoudende bedrijfstak is, weet iedereen hoe een videospeler werkt. Daarom verwacht Construction Media een goede respons.

De instructiebanden kunnen per telefoon, fax of e-mail worden besteld. Construction Media stuurt ze in een voorgefrankeerde retourdoos naar de bouwplaats.

Ter gelegenheid van de introductie van de Bouwbox houdt Construction Media op 24 mei een voorlichtingsbijeenkomst.

Reageer op dit artikel