nieuws

Boren tweede buis Botlektunnel begint

bouwbreed Premium

botlek – Aannemerscombinatie BTC Botlek is deze week begonnen met het boren van de tweede tunnelbuis voor de Botlekspoortunnel. De Projectorganisatie voor de Betuweroute verwacht dat het boorproces voor de 1,8 kilometer lange tunnel onder de Oude Maas eind dit jaar is voltooid.

Als het inderdaad lukt voor het einde van dit jaar met de boor de overkant te halen, is een achterstand van ruim een maand ingelopen. Tijdens het boren van de eerste tunnelbuis ontstond vertraging. De boor werkte in de praktijk niet helemaal naar wens en moest enigszins worden aangepast.

De Botlekspoortunnel is de eerste geboorde spoortunnel van Nederland. Hij maakt deel uit van de Betuwelijn. Daarin komen nog twee geboorde tunnels, de Sophiaspoortunnel en de tunnel onder het Pannerdensch Kanaal.

Reageer op dit artikel