nieuws

Beurshal Dusseldorf voor 168 miljoen

bouwbreed Premium

dusseldorf – Hochtief en Philipp Holzmann hebben in Dusseldorf eendrachtig de bouw van Europa’s grootste beurshal afgerond. Het complex meet 160 bij 160 meter en vergde een investering van 168 miljoen gulden. Het ontwerp stamt van architectenbureau Gerkan, Marg en Partner.

De technische leiding van de opdracht lag in handen van Hochtief. Philipp Holzmann tekent voor de commerciele afwikkeling van het project.

Het dak van de hal wordt gedragen door slechts vier pilaren. Daardoor is de ruimte goed voor grote evenementen te gebruiken; tot veertienduizend bezoekers kunnen er terecht. Messe Dusseldorf heeft voor de hal mobiele tribunes met een capaciteit van negenduizend personen besteld. De ruimte kan binnen anderhalve minuut compleet worden verduisterd. Tot het complex behoort ook een 7,5 meter brede galerij met talrijke servicevoorzieningen en vergaderruimten.

Reageer op dit artikel