nieuws

Andre Baar haalt opnieuw uit naar personeel NBM

bouwbreed

den haag – Bestuursvoorzitter A. Baar van het Haagse bouw- en handelsconcern NBM Amstelland heeft gistermiddag op algemene aandeelhoudersvergadering forse zelfkritiek geuit. Baar zei dat hij te lang verhalen had geloofd en smoezen had geaccepteerd van gedemotiveerde werknemers.

In maart liet Baar tijdens de presentatie van de jaarcijfers zijn onvrede blijken over de mentaliteit van sommige werknemers. Medewerkers van het concern hebben hem die kritiek kwalijk genomen, zo bleek op de vergadering. Baar kreeg verontwaardigde telefoontjes en brieven. De bestuursvoorzitter trekt echter zijn opmerkingen niet in. Na zijn terugkomst, eind vorig jaar, zei hij op een bijeenkomst van 250 directeuren en adjunct-directeuren van het bedrijf dat hij het jammer vond dat sommigen weer terug zag. Zijn kritiek sloeg op een beperkt aantal medewerkers van NBM Amstelland en het voormalige Wilma, verduidelijkte Baar. De integratie tussen beide bouwbedrijven verliep aanvankelijk zeer moeizaam, maar is nu voor 80 procent afgerond, zei hij. Op de vergadering erkende de raad van bestuur dat nieuwe topmensen in de toekomst langer en intensiever moeten worden begeleid. Zo zou een herhaling van de kwestie-Van Bussel voorkomen kunnen worden. De voormalige bierbrouwer gaf vorig jaar kort leiding aan het bouwconcern, maar stapte na enkele maanden op.

Reageer op dit artikel