nieuws

Aannemer moet nieuwbouw hotel op Ameland hervatten

bouwbreed

groningen – Aannemingsbedrijf Meijering & Benus uit Stadskanaal moet zo snel mogelijk de bouwwerkzaamheden voor een van een luxueus hotel met appartementencomplex op Ameland hervatten. De bouw werd eind 1998 begonnen, maar enige maanden geleden gestaakt.

Projectontwikkelaar Noordzee Vastgoed voldoet de nog openstaande nota’s en betaalt Meijering & Benus voorlopig 3 miljoen gulden voor vermeend meerwerk. Dat heeft de rechtbank in Groningen in een voorlopig compromis bepaald.

Intussen wordt een aparte bodemprocedure in gang gezet om uit te vissen wie voor de vermeende drie miljoen gulden extra kosten verantwoordelijk is. Al enkele maanden ligt het werk aan het miljoenen kostende viersterrenhotel met 69 luxe appartementen volledig stil.

Meijering & Benus eist vanwege vermeend meerwerk al enige tijd 2 tot 3 miljoen gulden extra van Noordzee Vastgoed. Die weigerde tot op heden echter met dat geld over de brug te komen.

Volgens de projectontwikkelaar is er geen sprake van meerwerk en vallen de resterende werkzaamheden gewoon onder het geldende contract. Gevolg van de problemen is dat de projectontwikkelaar 6 miljoen gulden aan openstaande rekeningen niet heeft betaald. Als reactie daarop wil de aannemer de werkzaamheden niet hervatten.

Aangezien het totale nieuwbouwproject al op 20 april opgeleverd had moeten worden en tientallen kopers al enige tijd met smart op hun appartement wachten, schakelde Noordzee de Groningse rechtbank in.

Tussenoplossing

De Groningse rechtbankpresident koos, nadat hij beide partijen had uitgelegd dat een definitief vonnis in dit stadium niet tot een werkbare situatie zou leiden, bewust voor genoemde tussenoplossing. De nog te voeren bodemprocedure moet duidelijk maken hoe de vork in financieel opzicht precies in de steel zit en of contractueel al dan niet sprake is van meerwerk.

Reageer op dit artikel