nieuws

Zonder machinekamer in de wolken Kone Alta-lift met EcoDisc-aandrijving haalt hoogtes tot 500 meter

bouwbreed Premium

De nieuwe Kone Alta-lift is speciaal is ontwikkeld voor extra hoge gebouwen, tot 500 meter hoogte. De lift heeft alleen een schacht, zonder aparte machinekamer, en is voorzien van een compacte, tandwielloze aandrijving.

Doordat de aandrijving bovenin de liftschacht is ingebouwd, volgens het MonoSpace of GreenStar principe, is geen aparte machinekamer nodig.

Voor de aandrijving van de lift wordt een supergrote versie van de Kone EcoDisc gebruikt. De EcoDisc is een compacte frequentiegeregelde aandrijving zonder tandwieloverbrenging.

Doordat de EcoDisc met een maximum toerental van slechts 95 procent draait, wordt slijtage sterk verminderd. Volgens Kone is de EcoDisc aandrijving ook nog eens twee tot drie keer zo efficient als een conventionele aandrijving en is daardoor een energiebesparing tot zestig procent mogelijk.

De Alta lift is uitgerust met een zelflerend besturingssysteem dat het liftverkeer in alle situaties moet optimaliseren. Met ‘fuzzy logic’ en kunstmatige intelligentie kan de Alta lift zich binnen milliseconden aan de omstandigheden aanpassen. De Kone Alta, kan, afhankelijk van de uitvoering, tot zeventig personen vervoeren en een maximum snelheid bereiken van zeventien meter per seconde.

Kone kan voor de Alta lift ook specifieke oplossingen bieden voor elk bouwproject. Met dezelfde technologie is het nu mogelijk een lift te installeren in elk nieuw of oud gebouw tot vijfhonderd meter hoogte

Kone BV Liften en Roltrappen, Leidschendam, (070) 3171304.

Voor de aandrijving van de Kone Alta lift wordt een supergrote versie van de Kone EcoDisc gebruikt die in de liftschacht wordt ingebouwd.

Reageer op dit artikel